Samen met je collega’s zorg je dat de openbare verlichting werkt en het verkeer veilig en vlot doorstroomt. Als monteur openbare verlichting (OVL) ben je het ene moment een monumentaal pand met grondspots en schijnwerpers aan het verlichten, om vervolgens masten aan een doorgaande weg van duurzame led-armaturen te voorzien.

In de rol van elektromonteur verkeersregelinstallaties (VRI) installeer je nieuwe iVRI-ready automaten, reset je kruispunten na een spanningsdip of repareer je een verkeersregelautomaat na een verkeersincident. Met onze samenwerkingspartners zorg je dat dit veilig en met minimale hinder voor de weggebruiker gebeurt.

Hier ga je werken als Elektromonteur

Als elektromonteur OVL/VRI kom je terecht in een leuk team, waarbij jouw inbreng en enthousiasme zeer gewaardeerd worden. Je werkt in één van de regionale service teams van Groningen tot Sittard en Breda tot Hengelo! 

Het team in de regio weet als geen ander wat de klant belangrijk vindt. Samen met je collega’s zorg jij dat de klant tevreden blijft. Je bent vaak met collega’s op pad en minimaal één keer per week ga je naar de lokale SWARCO vestiging om je bus bij te vullen en natuurlijk om bij te praten met collega’s!

Goed salaris en meer!

 • Je komt werken als elektromonteur of eerste monteur met een salaris tussen €2.420 tot €3.466 (o.a. afhankelijk van ervaring),
 • 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen (op basis van 40 u/p/wk),
 • Extra betaald bij werken tijdens storingsdiensten,
 • Pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT).

Zelfstandig én een leuk team

 • Je krijgt goed gereedschap, je eigen werkkleding en monteursbus met inrichting,
 • Je zit in een leuk team bij jou in de regio die je minimaal 1x per week op de vestiging ziet voor een goede kop koffie en een praatje
 • Je komt met regelmaat samen met het team en de regiomanager om aandacht te besteden aan veiligheid en andere belangrijke punten die invloed hebben op jouw werk.

Passende training & certificaten

 • We bieden trainingen en opleidingen voor alle SWARCO medewerkers,
 • Jij krijgt opleidingen en certificeringen zoals VCA die passen bij jouw functie,
 • Als hoofdmonteur kun je doorgroeien tot een salaris van €3.901.

Een greep uit onze OVL en VRI projecten

Bij SWARCO werken we aan verschillende projecten door het hele land aan het installeren en onderhoud van openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI) in Nederland.

 • Gemeente Nijmegen: we vervangen jaarlijks ongeveer 8 VRI’s door intelligente verkeersregelinstallaties
 • Zuid-Holland: we vervangen tot 100 VRI’s door een intelligente verkeersregelinstallatie met onze ITS-applicatie ImFlow
 • Zuid-Limburg: in Heerlen en Sittard-Geleen vervangen we tientallen VRI’s die het einde van de technische levensduur hebben bereikt
 • Amsterdam: we zijn verantwoordelijk verantwoordelijk voor het onderhouden, renoveren en verledden van ongeveer 83.700 lichtpunten!
 • Slimme led-verlichting bij alle sluizen langs de Maas: we hebben het eerste sluiscomplex voorzien van slimme ledverlichting, door een succesvolle pilot hebben we 1350 armaturen vervangen langs alle sluiscomplexen langs de Maas, waarmee extra energie wordt bespaard en de lichtintensiteit op afstand kan worden uitgelezen en gedimd.
 • Gemeente Bronckhorst: we hebben de openbare verlichting vervangen door slimme, connected ledverlichting. Dit levert de gemeente een energiebesparing van 50% op!

 

Onze collega’s over werken bij SWARCO

'Wat ik het leukste vindt aan werken bij SWARCO in Zoetermeer? Het werk is super gevarieerd. Je bent niet elke dag op dezelfde plek aan het werken. Je komt overal en bent altijd op pad.’
SWARCO Leerling Monteur Garlinghton

Leerling monteur Garlinghton

‘Ik haal veel energie uit het gevarieerde werk’.

‘Spreek je ambities uit, wees zelfstandig en zorg dat je opvalt. Ben proactief in het oplossen van problemen en spotten van kansen. ‘Proactief’ is niet voor niets een van onze kernwaarden. Geloof in wat je doet en behandel projecten alsof het je eigen geld is.’
Regiomanager Xander over Werken bij SWARCO

Regiomanager Xander

‘Mijn doel is dat iedereen binnen het team met plezier naar zijn werk komt!'

Wil jij Nederland veiliger en mooier maken?

Wil jij in een afwisselende baan bijdragen aan een veiliger en duurzamer Nederland? Bekijk onze vacatures voor Elektromonteur:

SWARCO collega's zwaaien vanaf een project brug naar de camera

Maak het verkeer in Nederland veiliger en beter verlicht!

Twijfel je nog of heb je vragen over werken bij SWARCO? Stel je vraag gerust aan onze collega:

Lily Lancee

Recruiter bij SWARCO
+31633010448Stuur een WhatsApp bericht