Adirson over werken bij SWARCO: "Goede mix tussen vakmanschap en een gezellige werksfeer.”

Bij SWARCO Nederland werken we aan de toekomst van mobiliteit. Een dynamische omgeving waarin we aan uiteenlopende projecten door het hele land werken: van beheer en onderhoud aan openbare verlichting, bruggen, tunnels, sluizen en verkeersregelinstallaties tot het updaten van het baanverlichtinssysteem op Schiphol. Om deze projecten tot een succes te maken, hebben we mensen nodig met verschillende talenten, expertises en ambities.
Collega Adirson over werken bij SWARCO als Uitvoerder Mobiliteit

Adirson werkt sinds 2000 bij SWARCO en weet als geen ander hoe de dynamische omgeving eruit ziet. "Ons enthousiaste en diverse team zorgt voor een ontspannen sfeer zonder gestress, waarin we serieus werken én altijd tijd hebben voor een grapje. Hier werk je met mensen die hun vak verstaan, waardoor je elke dag kunt groeien en leren. Bovendien biedt SWARCO brede functies en mogelijkheden, zodat je je carrière kunt vormgeven op basis van je eigen interesses."

Hij is als stagiair bij SWARCO begonnen en heeft daarna het traject tot leerlingmonteur gevolgd. Door een interne sollicitatie kwam hij bij de afdeling Infra Projecten terecht. Daar werkt hij als Uitvoerder Mobility onder andere aan tunnels, bruggen, sluizen, openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. Na een groot project rondom openbare verlichting en verkeersregelinstallaties werkt hij op dit moment aan de renovatie van de Heinenoordtunnel.

Aan het begin van een project werkt Adirson hoofdzakelijk op kantoor. Bijvoorbeeld om tijdens de tender- en ontwerpfase de uitvoerbaarheid van het projectplan en het ontwerp te controleren. Na het reviewen van het ontwerp plant hij samen met de werkvoorbereider de werkzaamheden in. De werkvoorbereider bestelt de benodigde materialen Zodra de materialen op locatie aanwezig zijn starten de werkzaamheden, is Adirson buiten op de projectlocatie te vinden. Om bijvoorbeeld het plaatsen van de kasten, het leggen van kabels en het testen van aansluitingen te coördineren.“Ik vind het leuk en uitdagend dat mijn werk zo afwisselend is. Geen dag is hetzelfde.” Bekijk de video van project N206, waar Adirson werkzaam was!

Veiligheidsbewustzijn

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van Adirsons werk. “Ik ben één van de aanspreekpunten op het gebied van veiligheid. Collega’s kunnen bij mij terecht met al hun vragen rondom veiligheid of om een melding te maken van een mogelijk onveilige situatie. Zo speel ik een actieve rol in het veiligheidsbewustzijn van de organisatie.” Daarnaast voert hij iedere maand een werkplekinspectie uit. 

Echte vakmensen

Wat Adirsons werk extra leuk maakt, zijn zijn collega’s. “De werksfeer is heel goed. Ik werk in een leuk en enthousiast team dat bestaat uit mensen met uiteenlopende leeftijden en jaren werkervaring. Het zijn echte vakmensen die een grapje tussendoor ook zeker waarderen.”

Multi-inzetbare allrounder

Adirsons ambities voor de komende jaren? “Ik wil nog meer een allrounder worden, zodat ik Infra projecten kan afwisselen met projecten voor openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en tunnels. Hierdoor wordt mijn werk nog afwisselender en ben ik breder inzetbaar.”

Wil jij ook werken in een afwisselende en gezellige omgeving? Kom werken bij SWARCO!
Bekijk onze vacatures of lees meer verhalen over werken bij SWARCO.