Soumaya": ‘ik wil samen groeien en het beste van de organisatie maken’

Werken bij SWARCO Mobility betekent werken in een dynamische omgeving. We werken aan uiteenlopende projecten: van beheer en onderhoud van bruggen en sluizen tot het updaten van het baanverlichtingssysteem op Schiphol. Daarvoor hebben we verschillende mensen in diverse functies nodig. Met ieder hun eigen rol, expertise, talenten en ambities. Soumaya vertelt over haar functie als Projectcoördinator, lid van de Ondernemingsraad, werk als bestuurslid van Young SWARCO Mobility en lid van de Ondernemingsraad.
Soumaya werkt sinds 2020 bij SWARCO Mobility. Ze begon als Claim Agent, maar had behoefte aan meer verantwoordelijkheden en uitdagingen. In overleg met haar manager is ze aan de slag gegaan als Projectcoördinator in het team Asset Management. ‘Dat was best spannend, omdat ik geen technische achtergrond heb. Toch kreeg ik de vrijheid en het vertrouwen om mezelf te ontplooien en mijn rol naar mijn wensen in te richten.’

Wat Soumaya betreft is haar nieuwe rol een kenmerkend voorbeeld van de bedrijfscultuur. ‘Bij veel bedrijven moet je in vaste functierollen blijven.
Bij SWARCO Mobility geldt bijna het tegenovergestelde: spreek je ambities en doelen uit en het management helpt je om deze waar te maken.

Door de veelzijdigheid van de organisatie kan je veel kanten op. Je kan je verder specialiseren in je eigen vakgebied of juist aan de slag in een andere functie. Toen ik aangaf op zoek te zijn naar meer uitdaging, werd ik hier direct in gefaciliteerd en ondersteunt door mijn manager.’

Dit doet een Projectcoördinator

Afhankelijk van de omvang en complexiteit heeft een project een of meerdere Projectcoördinatoren. Welke werkzaamheden bij de rol horen, is afhankelijk van het type project.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn planning, inkoop, financiën en onderhouden van het klantcontact. Met als doel dat monteurs en collega’s op locatie hun werk, met zo min mogelijk hinder, kunnen uitvoeren. Daarom moet de Coördinator altijd op de hoogte zijn van alles wat binnen het project speelt.

Veelzijdige rol

Soumaya kreeg veel vrijheid om haar rol als Projectcoördinator vorm te geven. Dit leverde een divers takenpakket op. Bij een aantal projecten voert ze ook werkzaamheden rondom omgevings- en risicomanagement uit. Zo stelt ze risicodossiers op, waarin ze mogelijke risico's in kaart brengt en verbetervoorstellen doet.

Voor het project De Ramspol Stormvloedkering, voert ze bijvoorbeeld ook omgevingsmanagement taken uit. Als het vaarverkeer door werkzaamheden wordt gestremd, coördineert Soumaya dit met Rijkswaterstaat.
‘Met behulp van mijn collega’s is mijn technische kennis in korte tijd flink toegenomen. Bijvoorbeeld door op pad te gaan en mee te kijken met onze Service Technici. Ik kan nu goed meepraten en meedenken over technische onderwerpen en zelfstandig een plan van aanpak opstellen.’

Duidelijke ambities

‘Ik krijg veel energie van diversiteit en complexiteit. Ik krijg echt energie van elke dag iets nieuws leren. Eentonige werkzaamheden vind ik demotiverend. Al begrijp ik dat deze werkzaamheden erbij horen.’ Soumaya heeft dan ook duidelijke ambities.

‘Onlangs heb ik de ambitie uitgesproken om door te groeien naar Serviceleider. Samen met mijn manager heb ik hier een persoonlijk ontwikkelingsplan voor opgesteld. Regelmatig houden we tussentijdse voortgangsmomenten om de voortgang te bewaken en waar nodig bij te sturen.’

Samen groeien

Naast groeikansen voor zichzelf, ziet Soumaya kansen voor de organisatie. Mede daarom is ze bestuurslid van Young SWARCO en lid van de Ondernemingsraad. ‘Met name jonge collega’s beseffen niet wat je binnen SWARCO Mobility kan bereiken en welke groeikansen er zijn.

Met Young SWARCO willen we dit beter faciliteren, zodat elke collega de kans krijgt om te groeien. We willen het netwerkplatform zijn voor jonge professionals binnen SWARCO Mobility. Onze missie is jonge medewerkers ‘’aan boord’’ houden en ze met elkaar in verbinding brengen. Op dit netwerkplatform komt veel samen: mentoring, persoonlijk leiderschap, netwerken en meer. Aspecten die een belangrijke rol spelen bij het opbouwen van een carrière.’
‘Als lid van de Ondernemingsraad heb ik voor mijzelf de mogelijkheid gecreëerd om mee te kunnen denken aan de richting waar SWARCO Mobility naartoe gaat. Ik krijg ook meer inzicht in de besluitvorming en kan daardoor een verschil maken. Dit doe ik samen met andere OR-leden door belangen van de medewerkers én die van de organisatie af te wegen. Dit past bij mijn karakter: niet alleen praten, maar ook daadwerkelijk dingen doen!’
Buiten werktijd zet ze zich eveneens in als ambassadeur voor werken bij SWARCO Mobility. ‘Laatst kwam er thuis een monteur langs. Ik kon het niet laten om hem te wijzen op onze vacatures en te vertellen over onze organisatie.’ Ook vrienden en bekenden wijst Soumaya regelmatig op interessante vacatures. Ze beseft heel goed dat dit niet gebruikelijk is.

‘Ik ben niet de eigenaar van het bedrijf, maar ik wil wel onderdeel zijn van het succes. Ik wil samen met collega’s groeien en het beste van de organisatie en het vak maken. Nieuw talent is daarbij belangrijk. Daarom wil ik dat zoveel mogelijk mensen weten welke kansen er zijn en zich realiseren dat er altijd wel een functie, plek of afdeling is waar zij in hun kracht staan.’

Spreekt werken in een veelzijdige omgeving je aan? Wil je meer weten over werken bij SWARCO Mobility? Lees meer verhalen van toekomstige collega’s of bekijk onze vacatures.